Til nye boligejere – energibesparende tips!

Posted By on 19 dec, 2014 |


Har man lige købt et nyt hus, så er det værd at overveje om man allerede fra starten skal investere i energibesparende løsninger, som kan spare en penge i det lange løb. Her er der rigtig mange forskellige løsninger, og her skal det nævnes at den ene løsning ikke udelukker den anden! På et tidspunkt var solcelleanlæg ekstrem populære, eftersom der var en periode hvor man kunne få et tillæg til det. Nu er det faldet i popularitet eftersom tillægget er blevet væsentligt formindsket. Udover solcelleanlægget, der kan man særge for at købe elvarer med energimærke A, som er et tegn for det bedste energibesparende niveau man kan komme på. Inden man gør alt dette, så er det værd at overveje, om man ikke skal kigge på Varmepumper. Varmepumper er et rigtig godt valg hvis man ikke bor i et område uden fjernvarme eller naturgas. Med Varmepumper kan man varme huset op ved hjælp af enten olie eller el. Her er det vigtig at have isoleret huset for at få et optimalt resultat! Hermed kan man sige at varmepumpe tjenes hurtigt hjem igen, og det derfor er en god idé at investere i dette med det samme.


Luft til vand varmepumpe er et glimrende valg, hvis man vil have en pumpe. Der er flere grunde til at man skal vælge en Luft til vand varmepumpe, bl.a. vil man opleve en endnu større besparelse, man kan samtidig opkoble løsningen til ens solceller, solvarme eller til ens gasfyr. Samtidig vil en Luft til vand varmepumpe forbedrer boligens energivaremærke, og dermed vil ens bolig stige i værdi – hvilket betyder en højere salgsværdi samt højere friværdi!

Hvad nu hvis man ikke har bygget huset endnu?

Hvis man kun har købt grunden til sin bolig, men ikke har huset endnu, så er det værd at overveje Jordvarme. Jordvarme fungere nemlig således at systemet udnytter varmen i jorden. Jordvarmen kan reproducere 3 gange så meget energi som det bruger.


Dette system skal graves ned i jorden, og derfor er værd at overveje når man kun har grunden til huset.