Vejen fra papirrulle til butiksbon

Posted By on 14 jul, 2015 |


Bonen – hvordan bliver den lavet?

Har du nogensinde undret dig over, hvordan dine butiksboner egentlig bliver lavet? Så er du ikke den eneste. Bonruller produceres hos specialiserede papir-producenter, som sælger dem videre til butikkerne. Der eksisterer forskellige bonruller, som fx bon til kasseapparat og dankort ruller.

Vil du have bonnen med?

Det er et spørgsmål mange af os besvarer mange gange i løbet af en uge. Vi stikker Dankortet i dankortlæseren, trykker pin-koden og bekræfter derefter beløbet ved at trykke OK. Vha. Bon-maskinen printes vores købsoplysninger derefter lynhurtigt på en af de dankort ruller, der sidder i maskinen. Siger vi ja tak til bonen, får vi den revet af og sendt med af en smilende butiksarbejder. Det er dog ikke alle butikker, der endnu har Dankort-læser. De må derfor benytte sig af en gammeldags bon til kasseapparat.

Hvorfor er bonen nødvendig?

Vi lever i et højteknologisk samfund, hvor effektivisering er et af nøgleordene. Jo mere effektivt tingene kan gøres, des flere kunder kan der komme gennem systemet og jo flere penge, kan butikkerne omsætte for i løbet af en dag. Som kunde har vi dog visse købsrettigheder. En af disse rettigheder er, at få en bekræftelse af, hvad vi har købt og hvor meget det har kostet. På den måde, kan vi sikre os, at vi ikke er blevet snydt. Derudover har vi også den ret, at vi skal kunne bytte varer, som af den ene eller anden grund ikke lever op til den kvalitet vi forventer. Bonen løser alle disse problemer på én gang – og det endda på en højst effektiv måde. Når bonen printes på en af butikkens mange bonruller tager det ikke mere end højst et par sekunder. Den hurtige procedure sikrer effektivitet, mens selve bonnen fungerer som vores bevis på, hvad vi har købt, hvornår vi har købt det og hvilken pris vi købte det for. Takket være opfindelsen af det elektroniske bon-system vinder kunder såvel som butikker.